Po tipech na vybrané modely typicky mužských raket TECNIFIBRE si dnes představíme dvě serie raket, které jsou určeny a vhodné buď pro obě pohlaví nebo speciálně pro ženy.

2. DÍL – RAKETY UNI A PRO ŽENY

TF-X1

Objevte řadu tenisových raket TF-X1


Tenis je velmi intenzivní sport, který je na všech úrovních stále rychlejší. Hráči se musí rychleji pohybovat a být schopni zahrát silné údery z jakékoli pozice. TF-X1, raketa nové generace, byla vytvořena pro zvýšení SÍLY a zároveň maximalizaci STABILITY, HRATELNOSTI a KOMFORTU s inovacemi Tecnifibre TecniLab!

Vlastnosti TF-X1

Ergonomie rámu

Nová ergonomie rámu byla optimalizována s více zaobleným tvarem rámu a zesílenými sekcemi, aby poskytovaly větší výkon a stabilitu.

ISOFLEX
Evoluční design sekce nazvaný Isoflex je tužší na kratších strunách a měkčí na delších strunách pro konzistentní pružnost v sweetspot a získání maximální shovívavosti při úderech mimo střed. Výsledkem je, že hráč zachovává stejnou rychlost a přesnost pro středové i mimostředové zásahy.


X-DAMP
Patentovaná inovace Tecnifibre, která snižuje nepříjemné a škodlivé vibrace o 36 % pro menší únavu, větší pohodlí a vyšší výkon.

TF-X1 300

Pro špičkové hráče poskytuje tenisová raketa TF-X1 300 největší sílu, stabilitu, toleranci a pohodlí.

Popis
Tenisová raketa TF-X1 300 je raketa nové generace vytvořená pro zvýšení síly a zároveň maximalizaci stability, tolerance a pohodlí. Ergonomie rámu byla optimalizována se zaoblenou velikostí hlavy a zesílenými sekcemi pro větší výkon a stabilitu. Technologie Isoflex, zcela nový progresivní design sekce, s pevnějšími krátkými strunami a delšími dlouhými strunami pro nejflexibilnější vzor výpletu umožňuje hráčům udržovat rychlost a přesnost při úderech mimo střed. Exkluzivní technologie tlumení nárazů X-Damp snižuje škodlivé vibrace rakety až o 36%: méně únavy a vyšší výkon. S hmotností 300 g, velikostí hlavy 645 cm2 a vzorem výpletu 16 x 19 je to nejlepší kombinace síly a rotace pro špičkové závodníky. Prodáváno bez výpletu

Podrobnosti
Velikost hlavy – 645 cm² / 100in²

Profil rámu – 24mm/25mm/24mm

Bez výpletu

Materiál – 100% grafit

Grip – PU + plsť

Vyvážení – 320 mm

Hmotnost – 300 g / 10,58 oz

Vzor výpletu – 16×19

Tenisová raketa Tecnifibre TF-X1 300 pro pokročilé klubové hráče s moderním stylem hry nabízí spin, razanci a komfort díky technologii X-Damp. Průchodky IsoFlex generují více rotace a rychlosti při zachování optimální kontroly. Nová řada TF-X1 nahrazuje předchozí řadu T-Flash. Oválnější tvar hlavy se sweetspotem výše od středu je vhodný pro moderní dynamický styl tenisu.

Aktivní průchodky

Průchodky pro struny a chránič rámu z vnější strany mají v sobě otvory IsoFlex. Ty umožňují výpletu větší rozsah pohybu při zásahu míčku. Výplet je tak dynamičtější, generuje více energie, spinu a míček díky tomu zůstává déle na strunách pro více kontroly.

Držadlo s tlumičem vibrací

Patentovaný tlumič vibrací v držadle vymyslel již před mnoha lety René Lacoste. Tecnifibre jeho plány převedl do praxe a vznikla technologie X-Damp. Tlumič se skládá z 20 g ocelového špuntu, který vyčuhuje ze spodní části držadla a je obalený elastickým materiálem. Vysoká hmotnost takto malého předmětu v držadle absorbuje nežádoucí vibrace až o 36% lépe oproti standardním systémům a chrání paži před nadměrnou únavou a zraněními.

TF-X1 285

Pro hráče a hráčky je tenisová raketa TF-X1 285 nejlepší kombinací síly, stability, tolerance a pohodlí.

Pro klubové hráče přináší tenisová raketa TF-X1 285 to nejlepší ze síly a tolerance s nižší hmotností, tedy je velmi vhodná i ženy..

Podrobnosti
Velikost hlavy – 645 cm² / 100in²
Profil rámu – 24mm/25mm/24mm
Bez výpletu

Materiál – 100% grafit
Grip – PU + plsť
Vyvážení – 330 mm
Hmotnost – 285 g / 10,05 oz
Vzor výpletu – 16×19

Všechny vlastnosti kromě hmotnosti a vyvážení má tato raketa shodná s modelem TF-X1 300.

Pro koho je: pokročilé hráče na klubové úrovni, juniory, ženy

TEMPO T-Rebound

Objevte řadu tenisových raket Tempo T-Rebound

Celosvětově tvoří 47 % tenistek ženy! Společnost Tecnifibre studovala jejich hru a specifika, aby navrhla řadu Tempo, nejširší nabídku výkonu a ovládání určenou především ženám.

TEMPO T-Rebound 298 IGA

Vlastnosti TEMPO 298 IGA
TEMPO SYSTÉM: zisk výkonu a rotace
Optimalizovaná délka rámu pro podporu akcelerace hlavy rakety a generování větší síly a rotace.

Zesílená část: zvýšená stabilita
Geometrie rámu byla zesílena pro maximalizaci výkonu a optimalizaci stability při dopadu míče.

Nový výpletový plán pro mladé závodnice
Na lehkých raketách (255g a 270g) mladých závodnic je vzor výpletu navržen v systému 14×18. Extra flexibilita generuje větší výkon a větší prostor mezi každou strunou poskytuje maximální rotaci.

Tenisová raketa TEMPO 298 je volbou Igy Swiatek!

Popis
Skvělá hráčka WTA, vítězka French Open v roce 2020 a v roce 2022 TOP1 Iga Swiatek se připojila k týmu Tecnifibre v lednu 2021. Testovala, vybrala a podepsala své jméno na tenisovou raketu Tempo 298. Byla vytvořena, aby poskytovala rychlost a kontrolovanou sílu náročným tenistkám. Sekce rámu „eli-square“ poskytuje dobrý kompromis výkonu a kontroly. Je doplněn vložkami z XTC vláken, polyesterovými a hliníkovými vlákny, které rozptylují nárazy při dopadu míče a podporují lepší pocit. Tenisová raketa Iga Tempo 298 byla vyvinuta na zakázku: všechny technické vlastnosti (váha 298g, 630cm² velikost hlavy, 320mm vyvážení, přilnavost…) byly na kurtu optimalizovány tak, aby bylo dosaženo dokonalé rychlosti švihu ve všech situacích. Iga se svým smyslem pro detail chtěla upravit kosmetiku produktu s lesklým povrchem a podepsala rámeček ke schválení. Prodáváno bez výpletu.

Tenisová raketa Tecnifibre T-Rebound Iga (298g) pro pokročilé a zkušené hráčky byla navržena ve spolupráci s polskou tenistkou Igou Swiatek. Na rozdíl od ostatních dámských raket ze série T-Rebound má tato klasickou délku a parametrově se blíží spíše raketám pro muže. Solidní hmotnost rakety 298 g bez výpletu s vyvážením na 320 mm generuje netradičně vysokou švihovou hmotnost 319 bodů.

Přesná zbraň

Raketu propaguje ambasadorka značky Tecnifibre Iga Swiatek. Ta zazářila na Roland Garros 2020, kde překvapivě zvítězila a stala se historicky první polskou hráčkou, která získala titul na Grand Slamu a v roce 2022 se stala jedničkou na žebříčku WTA. Její hra je založena na rychlých a přesných úderech. K tomu jí dopomáhá menší hlava rakety 630 cm2 a vysoká tvrdost rámu 71 RA.

Parametry:

  • Menší hlava rakety o velikosti 630 cm2 (98 palců) pro přesnější hru

  • Standardní délka rakety 685 mm (27 palců) pro dospělé

  • Hmotnost 298 g (bez výpletu) potěší zkušené a výkonnostní hráčky svojí razancí

  • Vyvážení 320 mm (bez výpletu) pro optimální kontrolu

  • 100% grafitový materiál nabízí výborný poměr mezi tuhostí a pružností

  • Vzor strun 16×19 poskytuje vynikající přístup ke spinu

  • Styl hry: přesná, razantní celodvorcová hra

  • Pro koho je: pokročilé, zkušené a závodní hráčky

Větší cit a přesnost

Rám je spletený z karbonových vláken od firmy TEi a použitá technologie nese název Dynacore XTC. Tato taiwanská společnost se svojí 40 letou tradicí patří mezi špičku výrobců karbonových vláken a technologií pro jejich spletání dohromady. Rámy vytvořené touto technologií poskytují vynikající cit a přesnost.

Tvrdá, přesto komfortní

Raketa má sice vysokou tvrdost rámu, ale díky použité technologii Dynacore XTC se to neprojevuje na horším komfortu, nýbrž na bleskovém přenosu vložené energie přímo do míčku. Navíc je vnitřek rámu na kritických místech vyplněný tlumící pěnou, která rám pocitově změkčuje. Výsledkem je prvnotřídní stabilita rámu i při náročné hře na síti.

Odolné průchodky

Dobrá zpráva pro vyplétače. Na kritických místech, kudy prochází struna během vyplétacího procesu a kde se končí uzlem použil Tecnifibre plošší a zároveň širší průchodky pro bezpečné vytvoření uzlu. U standardních průchodek dochází časem k jejich poškození právě v důsledku utažení uzlů. Zde se to vyplétačům stávat nebude a rádi vám za to poděkují.

Unikátní spolupráce

Jen málo hráčů a hráček na okruhu ATP / WTA se může pochlubit vlastní raketou. Patří mezi ně např. Roger Federer či Serena Williamsová. Nejnovější příchozí do rodiny majitelů osobních raket je polská naděje Iga Swiatek, která v roce 2020 šokovala celý tenisový svět vítězstvím na Roland Garros. Paradoxní je, že svůj první grandslam vyhrála s raketou Wilson, přičemž záhy přešla pod křídla francouzského Tecnifibru. Ten jí nabídl prostor pro vytvoření vlastní verze rakety dle jejích představ. Vznikl tak krásný dámský rám s podpisem Igy Swiatek, který je podobný pánským výkonnostním modelům, avšak nabízí o něco rychlejší a snadnější ovladatelnost. Je to raketa pro pokročilé a zkušené hráčky s turnajovými ambicemi.


Z důvodů ochrany soukromí YouTube je potřeba načíst vaše oprávnění. Pro více informací prosím navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.
Přijímám
Z důvodů ochrany soukromí YouTube je potřeba načíst vaše oprávnění. Pro více informací prosím navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.
Přijímám

Přihlašte se k odběru novinek

Nepřijdete o žádnou nabídku, akci, slevu a informaci o nových produktech.